Tíðindaskriv frá FINA-fundi i Madrid

Altjóðað svimjisambandið FINA, helt fund í Madrid í seinastu viku. Formaðurin í Svimjisambandi Føroya, Palli Ziskason, umboðaði Føroyar á hesum fundi, sum vardi í tveir dagar og er vinstrumegin avmyndaður saman við Fina-presidentinum Mustapha Larfaoui úr Algeria.

À fundinum vóru uml 120 av teimum 191 limalondunum, sum eru í felagskapinum, umboðaði. Herumframt vóru umboð fyri IOC eisini við á fundinum, umframt fleiri av samstarvspartnarunum hjá FINA, m.a. stórir sjónvarpsframleiðarar, sum hava rættin, at framleiða sendingar fyri FINA.

Nógv ymisk mál vóru viðgjørd á fundinum, m.a. ein ætlan fyri menning av svimjing fyri 2005 – 2009.

Her hevur FINA lagt eina ætlan, sum m.a. sigur:

  • At menna og upplýsa um svimjing
  • At arbeiða fyri rúsfríum ítrótti
  • At menna altjóða samstarv
  • At samskipa felags reglur innan svimjing
  • At fyriskipa HM og øðrum FINA kappingum.

Ein partur av hesi ætlan er at fáa øll limalond at luttaka í menningini og samstundis geva so nógvum sum gjørligt møguleikan, at luttaka í altjóða kappingum. Nógv av limalondunum hava ikki fíggjarliga orku til slíkar luttøkur, men FINA vil nú royna at stuðla.

Vertirnir fyri komandi kappingum kunnaðu eisini um fyrireikingarnar av hesum.

Svimjisamnd Føroya fekk nýggj samband við fólk ymsastaðni frá og er tað okkara vón at hesi kunnu vera við til at menna okkara ítrótt framyvir.

Starvsnevndin.

This entry was posted in Tíðindaskriv. Bookmark the permalink.